Šokolado degustacija - 7seasons - turizmo gidas internete

Šokolado degustacija

Šokolado degustacija

 Šokolado degustacijos metu, kavinėje "Šokolado sostinė", susirenka apie 25-30 žmonių. Kol renkasi svečiai ištirpinamas šokoladas ir ant marmuro stalo išdėliojama saldainių gamybos  „amuniciją“: formelės, indai su riešutais, marcipanais, kremu ir drožlėmis... Susirinkusiems svečiams šokolado meistras trumpai ir šmaikščiai papasakojama apie šokolado kilmę ir istoriją.

Prieš pradedant lieti šokoladinius saldainius, lankytojams duodama paskanauti žaliavos ir tada šokoladas temperuojamas: pilamas ant stalo ir mentelėmis vėsinamas. Vėliau liejamos formelės, ragaujamas ir pilamas kremas. Degustacijos metu svečiams leidžiama pabandyti gaminti saldainius patiems, organizatoriai visuomet turi pasiruošę vienkartinių prijuostčių ir kepuraičių.

Kol šokoladas kristalizuojasi, šokolado meistras demonstruoja triufelių ir kitų „rankinių“ saldainių gamyba. Kai tik šokoladas formelėse sustingsta, iškilmingai skelbiama pačio šviežiausio šokolado degustacija ir ant marmuro gražiai sugula blizganti naujausia saldainių „karta“, o tada jau šokolado nemėgstančių nelieka... Svečiams pageidaujant šokolado degustacijas derinama su konjako ragavimu.

Degustacijos kaina 
UžsakytiSuaugusiems 40 Lt, vaikams - 25 Lt.