Šaltanosiai - 7seasons - turizmo gidas internete

Šaltanosiai

Šaltanosiai

ŠaltanosiaiŠaltanosiai
Šaltanosiai - tai virtiniai su mėlynių įdaru, valgomi pagardinti grietine. Šie virtiniai pavadini šaltanosiais, nes per tešlą prasisunkęs mėlynių įdaras primena nušalusią nosį.

Šaltanosių receptas
500 g. miltų;
200 g. pieno;
2 kiaušiniai;
40 g. sviesto;
25 g cukraus;
5 g druskos.

Šaltanosių įdaras
300 g. mėlynių;
50 g. cukraus.

Paruošimas
Pusę miltų sumaišykite su pašildytu pienu. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki standžių putų. Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi, druska ir suminkštintu sviestu. Į pradėtą maišyti tešlą sudėkite paruoštus baltymus, išsuktus kiaušinių trynius ir likusius miltus, išmaišykite tešlą. 

Tešlą iškočiokite iki 1,5-2 mm storio. Puodelio pagalba supjaustykite tešlą į apskritimus ir įdėję mėlynių įdarą užspauskite tešlą pirštais.

Virimas
Paruoštus šaltanosius virkite truputį pasūdytame vandenyje. Virkite kol šaltanosiai iškils į vandens paviršių ir dar porą minučių, tada nugriebkite kiaurasamčiu. Išvirtus šaltanosius patiekite su grietine ir cukrumi.