Karštieji patiekalai - 7seasons - turizmo gidas internete

Karštieji patiekalai

Karštieji patiekalai

 Cepelinai

Didžiuliai - tarkuotų ar trintų virtų bulvių kukuliai su mėsos, varškės ar kitokiu įdaru. Tai vienas iš tipiškiausių nacionalinių lietuviškos virtuvės patiekalų.

Skaityti plačiau ...
_________________________________________________________________

 Bulvių plokštainis (kugelis)

Orkaitėje kepamas patiekalas iš tarkuotų bulvių ir kiaušinių. Svarbi patiekalo dalis yra padažas kuris tradiciškai gaminas iš spirgučių.

Skaityti plačiau ...
_________________________________________________________________ 

 Vėdarai

Lietuvių tautinis patiekalas, gaminamas kepant kiaulės žarnas su įvairiu įdaru. Populiariausi yra bulviniai ir kraujiniai vėdarai. 

Skaityti plačiau ...
_________________________________________________________________

ŠaltanosiaiŠaltanosiai

Šaltanosiai - tai virtiniai su mėlynių įdaru, valgomi pagardinti grietine. Šie virtiniai gavo šaltanosių vardą, nes per tešlą prasisunkęs mėlynių įdaras primena nušalusią nosį.

Skaityti plačiau ...
_________________________________________________________________

ŠvilpikaiŠvilpikai

Švilpikai - orkaitėje kepamas patiekas iš virtų, sumaltų bulvių. Tradiciškai švilpikai valgomi su spirgučių ar grybų padažu.

Skaityti plačiau ...